Stip Delfzijl start vervoersdienst naar dokter of ziekenhuis

DELFZIJL - Vanaf maandag 14 januari 2019 start Stip Delfzijl start maandag 14 janari met een nieuwe vervoersdienst, onder de naam Samen Onderweg.

De vervoersdienst is er voor inwoners van de gemeenten Delfzijl en Appingedam die bij voorbeeld naar de dokter of naar het ziekenhuis moeten en ook vooral tijdens het bezoek zelf graag ondersteuning willen of nodig hebben.

„Het afgelopen jaar kreeg Stip Delfzijl steeds meer hulpvragen voor ondersteuning van, naar en vooral bij een dokters- of ziekenhuisbezoek,” vertelt Gonda Palts, één van de initiatiefnemers namens Stip. „Vooral van kinderen die zelf ver weg wonen van wie de ouders inmiddels op leeftijd zijn. Een taxi gaat vaak maar tot de voordeur of wachtkamer, terwijl juist vaak bij het bezoek aan de de dokter, arts of andere specialist zelf vaak de ondersteuning ook nodig is.”

De vervoersdienst is een verdere uitbreiding van de Sociale Klussendienst van Stip Delfzijl, waar inwoners ook een beroep op kunnen doen voor bij voorbeeld het onderhouden van detuin of het helpen verven in huis.

Het spreekuur voor de vervoersdienst is elke dinsdag van 9.30 tot 11.30 uur in de Brede School Noord. Meer informatie is te vinden op www.stipdelfzijl.nl.