Bijzondere hockeywedstrijd levert 1148 euro op voor KWF

DELFZIJL - Op het kunstgras van de Hockeyclub Eemsmond werd vrijdag een bijzondere hockeywedstrijd gespeeld, die bijna 1150 euro opleverde voor het KWF Kankerfonds..

Twee voormalige A1-jongenselftallen van de HC Eemsmond speelden tegen elkaar om de Oliebollen 2018 trofee. Het initiatief voor deze wedstrijd kwam van Anneke Brouwer. Anneke heeft uitgezaaide borstkanker en wil graag wat doen zodat andere vrouwen (en soms ook mannen) in de toekomst niet meer hoeven te overlijden aan deze ziekte. Daarom werd rondom deze wedstrijd geld ingezameld voor het KWF Kankerfonds en specifiek voor onderzoek naar uitgezaaide borstkanker.

Hockey is een rode draad in het leven van Anneke. Bij de HC Eemsmond was zij jarenlang betrokken bij de technische commissie, trainingen en trimhockey. Anneke haar beide zonen Bouke en Lars speelden hun hele juniorentijd bij de club uit Delfzijl en het waren dan ook hun oude jeugdteams die deze bijzondere hockeywedstrijd speelden.

Het was een gelijkopgaande wedstrijd, de teams gaven elkaar weinig ruimte en ondanks dat de jongens (mannen inmiddels) al jarenlang niet meer met elkaar samen hadden gespeeld waren de oude spelpatronen goed herkenbaar. Het resultaat op het veld was een terecht gelijkspel 1-1. Maar belangrijker was het resultaat buiten het veld. Een uitzonderlijk hoge score werd behaald met de inzamelingsactie: €1.148,90 werd opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

De vele tientallen toeschouwers werden op overheerlijke zelfgebakken oliebollen getrakteerd en het bleef nog lang gezellig op het Zwet in Delfzijl. Wie weet is hier een nieuwe traditie geboren.