Workshop en cursus eten met aandacht

APPINGEDAM - Personal Health Coach Gerda Kamphuis geeft donderdag 10 januari in haar praktijk in Appingedam een workshop over bewust eten. Behalve uitleg over eten met aandacht, gaan deelnemers leuke eetoefeningen doen, ervaren ze hoe lekker bewust eten is en krijgen ze tips voor thuis.

Deze workshop en cursus is vooral bedoeld voor diegenen die regelmatig overeten en daardoor al jaren lijnen zonder blijvend resultaat. Alleen diëten werkt dan niet voor de lange termijn, want als je stopt met je dieet is de eetdrang nog niet weg.

Veel mensen eten op de automatische piloot. De meeste kilo’s komen dan ook van onbewust eten, daardoor consumeer je gemiddeld 40% meer calorieën. Een echte verbetering zou zijn om te leren van je eetdrang: wat zit erachter. Waarom eet ik en wat eet ik.

Mensen blijven worstelen met het veranderen van hun eetpatroon en het stoppen met overeten. Het is moeilijk om oude, automatische eetpatronen en eetgewoontes te doorbreken, maar zeker niet onmogelijk. Er zijn gelukkig handvatten die kunnen helpen tegen overeten.

Wil je na de korte workshop verder werken aan je eetpatroon, dan kun je je eventueel aanmelden voor een 8-weekse cursus. Stap voor stap leer je je bewust worden van je eetpatroon, wat je eettriggers (bijvoorbeeld stress, emoties en kritische denkpatronen) zijn en hoe je daar mee om kan gaan.

Maar ook leren genieten van je eten, zonder calorieën tellen en zonder je schuldig te voelen. Deze cursus start op donderdag 17 januari en is acht weken op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Als je bewust eet en jezelf bewust voedt, verdwijnt de drang naar ongezond voedsel en kun je zonder dieet toch afvallen. Met deze geleerde vaardigheden zorg je ervoor dat je op een gezond gewicht kan komen en kan blijven.

De workshop is in de Reigerstraat 6 in Appingedam en duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

Reserveren kan via: info@personalhealthcoach.nl of 06-38655553.