Honden speuren tussen restaurantgasten Termunterzijl

TERMUNTERZIJL - Het was een bijzonder gezicht, zondagmorgen in Hotel Termunterzijl. Terwijl de eerste gasten zich melden voor een kop koffie met een ontbijtje of lunch liepen er honden door het restaurant.

Niet met het doel om geaaid te worden of te bedelen om een stukje brood. Nee, deze honden van Reflections by Minke van den Bergh waren zeer doelgericht bezig Ze waren op zoek naar ‘verdachte’ pakjes. De honden moesten vanille zoeken in allerlei verdunningen, moeilijker of makkelijker. Het was een prachtig gezicht. In het veld worden deze speurhonden vaak ingezet bij het controleren van containers in de havens van Rotterdam of op Schiphol. Om te wennen aan ‘moeilijke omstandigheden’ was de traiining in Termunterzijl opgezet.

„We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe trainingslocaties,” vertelt organisator Conny Beckers, „Chef-kok en eigenaar Arjan Noot reageerde gelijk heel erg enthousiast op ons verzoek.” Behalve in het restaurant werd ook in het souterrain gespeurd.” De begeleiders liepen in passende kerstkleding.