Sylvia Jansen nieuwe directeur VVV Eemsdelta

DELFZIJL - Vanaf januari 2019 zal Sylvia Jansen-Jobse krijgt in januari 2019 de leiding bij Stichting Top van Groningen.

De Stichting houdt zich bezig met de toeristische promotie van Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum onder de gebiedsnaam Eemsdelta.

Sylvia Jansen woont in Bellingwolde en is zeer goed thuis in het gebied en de toeristischesector. Zij is al jarenlang marketingadviseur in de toeristische sector in Noord-Nederland. In die rol is zij onder andere werkzaam als coördinator van het Recreatie Expert Team in Drenthe en geeft zij marketingadvies aan toeristische bedrijven. Op het gebied van regiopromotie was zij eerder actief voor Westerwolde. Een deel van deze werkzaamheden zal ze combineren met de directievoering bij Top van Groningen.

Sylvia volgt Edwin van der Woude op. Van der Woude heeft een kleine drie jaar geleden de opdracht gekregen de VVV om te vormen naar een meer toekomstbestendige organisatie. Moderne informatiepunten bij ondernemers waren onder andere het gevolg, met twee krachtige infoshops in Appingedam en Delfzijl. De stichting bestaat nu uit een enthousiast vrijwilligersteam op beide locaties en 4 parttime medewerkers om de regiomarketing inhoud en uitvoering te geven.

„Naast het voortzetten van de ingeslagen wegen bij Top van Groningen door mijn voorganger, zijn er een aantal mooie uitdagingen de komende jaren,” vertelt Sylvia Jansen. Zo speelt de gemeentelijke herindeling natuurlijk een belangrijke rol, trekt het toerisme in”heel Nederland sterk aan, wat onder andere kansen biedt voor de Duitse markt. En het Waddengebied wordt meer en meer toeristisch vermarkt en versterkt. Daarnaast bieden de technologische ontwikkelingen ook allerlei kansen om Eemsdelta beter bij onze potentiële gasten voor het voetlicht te brengen.”