Zilvervloot op NK voor zwemmer Ivo Kroes

DELFZIJL - De 15-jarige Ivo Kroes van zwemvereniging Azuro heeft afgelopen weekend tijdens het NK korte baan voor junioren in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion meerdere keren het podium betreden.

Vrijdag kwam Kroes uit op de 50 meter schoolslag en wist op deze sprintafstand een mooie pr neer te zetten van 30,42 waarmee hij de tweede plaats veroverde. Zaterdag zwom de schoolslagspecialist uit Holwierde de 200 meter en wist opnieuw zijn inschrijftijd van 2.25,46 met een enorme pr van bijna 4 seconden te verbeteren naar een tijd van 2.21,91. Hij zwom hiermee zelfs een Nederlands record (2.22,51 uit 2014) uit de boeken. De geklokte tijd was op landelijk niveau opnieuw goed voor de zilveren medaille.

Zondagochtend stond de 100 meter schoolslag op het programma. De tijd van 1.06,48 was een kwalificatie voor de finale later die middag. In een sterk deelnemersveld tijdens de finale deed Kroes uiteindelijk de klok stilstaan op 1.05,72 en veroverde nogmaals een zilveren plak.

Met drie zilveren medailles op zak kan Kroes terugkijken op een uiterst geslaagd toernooi, waarbij hij op landelijk niveau heeft laten zien dat er in de toekomst rekening met hem moet worden gehouden.