Rad van Fortuin voor Roeivereniging Neptunus

DELFZIJL - De gemeente Delfzijl gaat een tijdelijk onderkomen realiseren op het grasveld naast de plek waar de roeiloods stond. In samenwerking met Roeivereniging Neptunus worden er units geplaatst.

Daarnaast zal een nieuwe definitieve accommodatie worden gerealiseerd op de plek waar de roeiloods stond. Maar eerst zijn de peilers gericht op het klaar krijgen van een tijdelijke accommodatie. De roeivereniging is erg te spreken over de coöperatieve opstelling van de gemeente.

Op 22 december is in het centrum van Delfzijl (voor de HEMA) een rad van fortuin met Peter van Campenhout. Prijzen worden gesponsord/beschikbaar gesteld door de winkeliers. Het winkelend publiek kan deze prijzen winnen door ter plekke lootjes te kopen bij leden van de roeivereniging Neptunus. Ook de kerstman zal aanwezig zijn.

Roeivereniging Neptunus heeft op 9 december een crowdfunding actie opgezet via Geef.nl De teller staat inmiddels al op 13.500. Het streefbedrag is 100.000. Dit lijkt veel, maar een roeiboot kost gemiddeld 10.000. Totaal zullen zo’n 20 à 25 boten moeten worden aangeschaft. De botenverzekering keert slechts een dagwaarde uit. Daarom is de crowdfunding actie opgezet.

De vereniging heeft inmiddels de erste boten te leen gekregen van andere roeiclubs.