Detac scoort met 60-plus tafeltennis

DELFZIJL - Het initiatief van tafeltennisvereniging Detac om te beginnen met een 60+ groep is een enorm succes.

Vorige maand maakte de Delfzijlster tafeltennisclub een start met het project ‘Nooit te Oud voor Goud’ 60plus tafeltennis. Inmiddels is er een enthousiaste groep 60+ tafeltennissers wekelijks druk met het balletje en batje aan de slag.

„Het is mooi om te zien hoe de 80-plus ouderen de net 60’ers nog jonkies noemen,” vertelt Edo Ladage, één van de initiatiefnemers van het project. „En dan vervolgens ook nog vol trots punten weten te maken tegen ze. Sommigen hadden na de eerste keer al direct een nieuw batje besteld.”

Dick Verweij, zelf al in ruim in de 70 en al 40 jaar actief voor de club is enthousiast. „Deze groep is bloedfanatiek en het is knap om te zien hoe goed sommige een balletje kunnen slaan. Zelfs ik heb het moeilijk tegen ze.”.

Uit het hele land heeft de tafeltennisclub inmiddels positieve reacties gekregen en zijn er veel ervaringen met andere voorbeelden uitgewisseld. Onlangs is besloten om ook in het nieuwe jaar verder te gaan met 60plus tafeltennis. Iedereen boven de 60 jaar is van harte welkom om mee te doen. De groep speelt tot en met 19 december en na de kerstvakantie iedere woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de gymzaal van de Garven in Tuikwerd.

Opgeven kan via: info@ttvdetac.nl of door te bellen met Edo Ladage: 06-19471147.