Voorbereidingen nieuwe sportzaal Spijk van start

SPIJK - De gemeente Delfzijl wil € 125.000,00 beschikbaar stellen voor de voorbereidingen van de nieuwe sportzaal op Sportpark Oldencate in Spijk en de vernieuwing van de kleedruimte en kantine van voetbalvereniging Poolster.

Inmiddels is een projectgroep opgestart met vertegenwoordigers van het nieuwe kindcentrum en voetbalvereniging Poolster. De verwachting is dat het plan in de loop van 2019 gereed is.

Eerder zijn B en W van Delfzijl en de NAM overeengekomen om naast het bouwen van een nieuw kindcentrum ook een nieuwe sportzaal te bouwen op het terrein van sportpark Oldencate, dat ook gebruikt kan worden door Poolster. „Deze combinatie maakt het interessant dat er meer gebruikgemaakt kan worden van de nieuwe sportzaal, vertelt wethouder Jan Menninga. „Het is belangrijk dat jong en oud kan blijven bewegen, ook in de dorpen rondom Delfzijl. Met het krediet kunnen we starten met de planvorming. Zodra meer bekend is, komt er weer een informatieavond voor inwoners van het dorp. Ook de plannen voor het kindcentrum gaan door.”