Start renovatie accommodatie vv WEO

WOLDENDORP - Wethouder Jan Menninga heeft vorige week de aftrap gegeven voor de start van werkzaamheden aan de kleedaccommodatie van voetbalvereniging WE) in Woldendorp.

Hij deed dat door een bal als een streep door een kartonnen wand te schieten. Begin dit jaar heeft de raad een krediet beschikbaar gesteld van € 256.000,- om de kleedaccommodatie op het sportpark te vernieuwen. Menninga: „Het afgelopen half jaar hebben we samen met vv WEO hard gewerkt om de renovatie- en verbouwplannen voor de kleedaccommodatie uit te werken. We zijn blij dat de werkzaamheden nu zijn begonnen.”

De totale investering van de vernieuwing van de accommodatie bedraagt € 291.000,-. Door zelfredzaamheid heeft de vereniging een bedrag van € 35.000,- tot haar beschikking. Voor het resterende bedrag van € 256.000,- heeft de vereniging een beroep gedaan op de gemeente.

De voetbalvereniging telt 120 leden en neemt deel aan de competitie van de KNVB. Daarnaast wordt een groot aantal recreatieve activiteiten voor de leden georganiseerd. De sociale functie van de vereniging voor het dorp Woldendorp is groot. Ook maakt het Dollard College, locatie Woldendorp, met ruim 320 leerlingen gebruik van de accommodatie.