16e Delfdam 35+ van start in Delfzijl

DELFZIJL - De 16e editie van Delfdam 35+ start zaterdag 12 januari. Het toernooi is bedoeld voor voetballers voor 35 jaar en ouder, spelend bij clubs in de gemeenten Delfzijl en Appingedam.

De aftrap is voor het eerst in 7 jaar weer eens in Delfzijl. In het kader van 100 jaar voetbal in Delfzijl mogen de senioren aftrappen op het Eurocup toneel in het Groningen Seaportsstadion in de haven van Delfzijl. De eerste wedstrijd staat gepland op 16:30

Op 19 en 26 januari zijn er nog tussenrondes om te bepalen hoe op 2 februari de finaledag eruit komt te zien. De laatste drie rondes worden afgewerkt in Sporthal Eelwerd in Appingedam. De tussenrondes in Appingedam starten om 16:00 uur en de finaledag begint om 15:30 uur.

Nieuw is dat er ook een programma voor dames 35+ is, met drie teams van Poolster, DVC Appingedam en Holwierde.

Bij de mannen gaat de strijd tussen 11 teams. Hierbij doen 4 teams van NEC Delfzijl mee, 3 teams van DVC Appingedam en teams van Poolster, Wagenborger Boys, Holwierde en titelhouder .v.v. Farmsum

Op de finaledag zullen ook ambtenaren van de gemeenten Delfzijl en Appingedam weer tegen elkaar spelen. De finale wordt afgesloten met een feestavond.