Kampioenen overtuigend door in 5e Hogeland Cup

UITHUIZEN - De vijfde editie van de RWE/Hogeland Cup is halverwege het toernooi. Zowel bij de dames, de heren in het B-toernooi als bij de jeugd van JO-19 zijn de halve finalisten bekend. De kampioenen zijn overtuigend door.

Op woensdag 2 januari gaat in Sportcentrum De Mencke het A-toernooi voor heren van start. Een dag later spelen de dames en de JO-19 de halve finales en finales. Op vrijdag 4 januari volgt de traditionele Gala-avond voor de heren van het A- en B-toernooi.

Na de kerstdagen openden de dames het eerste lustrumtoernooi. In het A-toernooi overtuigde SIOS, de kampioen van vorig jaar, door als eerste te eindigen in poule D1. De dames uit Sauwerd spelen hierdoor in de eerste halve finale tegen SV Bedum, de kampioen van de derde editie. De tweede halve eindstrijd gaat tussen E.K.C. en VV Winsum, de winnaar van de tweede editie. De eerste ronde in het Dames B-toernooi leverde de volgende halve finales op: Corenos-Rood Zwart Baflo en Noordpool-De Heracliden.

In poule B1 van het B-toernooi voor heren eindigde Usquert overtuigend als eerste. De kampioen van de laatste twee edities neemt het tijdens de Gala-avond in de eerste halve finale op tegen VV Winsum zondag. Deze debutant eindigde in poule B2 verrassend voor ZEC en KRC als tweede. In B1 bleef Warffum zonder nederlaag en eindigde daarmee als tweede. Inde tweede halve eindstrijd wacht naaste buur Noordpool. De sterk acterende geelhemden wonnen in poule B2 alle wedstrijden en scoorden gemiddeld zes doelpunten. In B1 behaalde SV Onderdendam een historische overwinning. Voor het eerst won ‘het andere Oranje’ op de Hogeland Cup een wedstrijd. Zeester werd verrassend met 3-2 verslagen.

In poule C1 van het A-toernooi JO-19 eindigde hoofdklasser en favoriet VV Winsum met de volle winst als eerste. De regerend kampioen speelt in de eerste halve finale tegen vijfde klasser De Heracliden, dat zich uitstekend manifesteerde in poule C2. In de tweede halve finale speelt hoofdklasser SV Bedum tegen tweede klasser Noordwolde. In het B-toernooi van de A-junioren zijn de halve finales als volgt: Zeester-Noordpool en SJO ’t Hogeland-SJO KRC/ZEC.

Op www.hogelandcup.nl staat het volledige programma.