Klaas Loonstra erelid Noorder Rondritten

UITHUIZEN - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de ijsvereniging Noorder Rondritten heeft de vereniging afscheid genomen van Klaas Loonstra. Klaas werd benoemd tot erelid.

Hij heeft met een onderbreking in totaal meer dan 26 jaren deel uitgemaakt van het bestuur van de ijsvereniging. De laatste jaren beklede Klaas de functie van ijsmeester. Zijn kennis van het gebied waar de tocht wordt geschaatst en zijn kennis met betrekking tot ijsvorming en ijsdikte/ijssterkte maakte hem tot een zeer gewaardeerd lid van het bestuur.

Daarnaast kon Klaas met korte opmerkingen vaak de spijker op de kop slaan. Zijn eerste bestuursperiode moest Klaas noodgedwongen beëindigen omdat hij internationaal chauffeur werd bij Heiploeg. Later moest Klaas noodgedwongen stoppen als chauffeur. Dat opende wel de mogelijkheid om weer toe te treden tot het bestuur. Klaas werd met open armen ontvangen.

Een leuke anekdote speelde zich af in januari 1997. Klaas had kort daarvoor het bestuur verlaten en in 1997 werden de Noorder Rondritten uitgeschreven. Toen Klaas kort daarvoor bij Heiploeg in Zoutkamp arriveerde heeft hij zijn vrachtauto bij het bedrijf geparkeerd met de mededeling dat hij voorlopig niet beschikbaar was omdat de Noorder Rondritten nu aan de beurt waren. En zo geschiedde. Klaas heeft, weliswaar niet als bestuurslid maar als vrijwilliger, volop meegewerkt aan de succesvolle tochten in 1997.