Kinderdisco start jubileumactiviteiten met geldzorgen kampend Kriebeldam

Appingedam - De kindervakantiepselen Kriebeldam worden dit jaar voor de vijftigste keer gehouden. Als opmaat naar deze jubileumviering wordt er op zaterdag 13 februari om 14.30 uur een kinderdisco gehouden in de grote zaal van het ASWA-gebouw.

Alle kinderen van de basisschoolleeftijd uit Appingedam zijn van harte welkom, het liefst verkleed. Uiteraard staat er wat lekkers voor iedereen klaar, want wie jarig is moet natuurlijk wel trakteren.

Geldzorgen

In de aanloop naar de zomervakantie is de commissie van plan om nog minimaal één activiteit te gaan organiseren. In de zomervakantie wordt het helemaal een groot feest als Kriebeldam weer van start gaat. Hoe dit programma er precies uit komt te zien is nog niet helemaal duidelijk. Plannen zijn er genoeg maar er ligt nog een flinke uitdaging voor de organisatie in het verschiet. De financiering voor de spelweken kan namelijk nog wel eens een probleem gaan worden. Sponsoren als woningstichtingen die vorig jaar nog een bijdrage hebben gedaan mogen dit nu niet meer door gewijzigde wetgeving. Ook het activiteitenbudget dat Kriebeldam jaarlijks ontving is sinds 2015 geschrapt. En omdat Kriebeldam huur moet betalen voor gebruik van de ruimtes in het ASWA-gebouw legt dit een behoorlijke druk op het budget dat er te besteden is aan de activiteiten voor de kinderen. Er is al  een aantal sponsoren gevonden dat Kriebeldam een warm hart toe draagt. Voor alle vrijwilligers wordt er op zaterdag 15 oktober een reünie gehouden door de jubileumcommissie. Het terugvinden van al deze oud-vrijwilligers lukt deels door de archieven te raadplegen maar lang niet iedereen is gevonden. Indien men graag naar de reünie wil komen kan men zich aanmelden via: kriebeldam50jaar@gmail.com.