DVC2 wint Deldam35+ toernooi na zinderende finale

Appingedam - Het team DVC 2, een samenwerkingsverband van De Pelikanen en Appingedam, heeft zaterdag in sporthal Eelwerd het Delfdam 35+ toernooi gewonnen.

In de finale stelden de Damsters  de winst pas in de slotminuut zeker. Tegenstander NEC Delfzijl zondag 2 leidde vlak voor tijd nog met 3-2, maar kreeg in de laatste dertig tellen nog twee treffers om de oren. In de strijd om derde en vierde plaats was NEC Delfzijl zaterdag veel te sterk voor Wagenborger Boys. De Delfzijlsters wonnen met 3-0.

In de halve finale was er sprake van broedermoord tussen de twee teams van NEC die elkaar  vorig jaar nog in de finale troffen. De zondagafdeling trok na penalty’s aan het langste eind. Tijdens de 13e editie van Delfdam is het toernooi gegroeid naar 15 teams. Na drie voorrondes werden de finalewedstrijden door veel publiek bekeken. Na afloop was er het traditionele buffet, waaraan een kleine 200 voetballers en begeleiders deelnamen.

NEC zaterdag 1 mocht de Ko Groot bokaal in ontvangst nemen van oud-burgermeester Emme Groot. Zij hadden over het gehele toernooi, met 32 goals, de meeste doelpunten gemaakt.

De wedstrijd tussen de beide gemeentes werd dit jaar opnieuw gewonnen door de gemeente Delfzijl, zij versloegen Appingedam met 3-1.