Decorbouwer Jan Brons is terug! maakt indruk

Appingedam - De informatieavond voor de theatervoorstelling Jan Brons is terug!  heeft vrijdag veel belangstellenden naar Centrum Kabzeël in Appingedam getrokken.

Een week na de eerste audities deden alle betrokkenen in de Jan Brons zaal hun verhaal. De cast zich presenteerde zich en de makers gaven  uitleg over alle aspecten van de productie, zoals de bouw van het decor, het maken van de kostuums, de muziek en de gang van zaken tijdens een voorstelling. Met name de decorbouwer maakte indruk met de in ingenieuze tandwielconstructie om het podium te laten draaien. Daarna werd er in kleine groepjes verder werd gepraat. Veel mensen meldden zich ook meteen aan als vrijwilligere. En daarvan zijn er behoorlijk veel nodig. In juni wordt deze voorstelling gespeeld aan het water bij de voormalige steenfabriek aan de Langerijp in Appingedam. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden als vrijwilliger voor het kostuumatelier, de bouw van het decor of productiemedewerker. Jan Brons is terug! is een initiatief van Stichting Kronkels door Fivelingo, die eerder op dezelfde locatie veel succes had met de voorstelling De Nieuwe Man. De tragikomische en muzikale voorstelling  gaat over falen en slagen en over de vraag wat succes nou werkelijk is. De 35-jarige Winnie heeft eigenlijk nog niets bereikt in haar leven, terwijl haar jongere broer Jacco juist álles al heeft - een succesvolle carrière, een gezin. Dan erft hij ook nog de antieke Brons-tractor. De repetities beginnen in maart 2016. De regie is in handen van Lies van de Wiel.

Vrijwilligers

Om deze voorstelling te realiseren zijn veel mensen nodig. De organisatie is op zoek naar mensen die het leuk vinden om aan zo’n bijzonder project mee te werken. Er is genoeg te doen: er worden medewerkers gezocht om theaterkostuums te maken in het atelier in Appingedam, onder leiding van professionals Hadewych ten Berge en Elvera van Bentum; Janco van Barneveld kan bij de uitvoering van zijn decorontwerp wel hulp gebruiken van mensen die niet bang zijn de handen uit de mouwen te steken; voor de productie zijn verschillende mensen nodig: verspreiders van flyers,barmedewerkers, bhv’ers en verkeersregelaars.