110 Deelnemers keepersdag SV Bedum

Bedum - Aan de keepersdag bij SV Bedum hebben donderdag liefst 110 doelverdedigers meegedaan. Keepers in de leeftijd van 6 tot 18 jaar werden op het kunstgrasveld van SV Bedum de fijne kneepjes van het keepersvak bijgebracht.

SV Bedum organiseerde dit evenement voor de eerste keer. In samenwerking met Frans Hoek Sports was een uitgebreid trainingsprogramma uitgewerkt waarbij alle facetten van het keepen aan bod kwamen. In het ochtendprogramma was er volop aandacht aan de technische vaardigheden van de keepers. Na de lunch waren er competitie-onderdelen om te bepalen wie de beste keeper van de dag in de verschillende leeftijdscategorieën zou worden. Zo moesten de keepers onder andere één tegen één spelen waarbij het ook aankwam op hun voetbalcapaciteiten. Want behalve ballen tegenhouden moet een keeper tegenwoordig ook kunnen meevoetballen. Uit deze wedstrijden zijn uiteindelijk de winnaars van de dag bekend geworden. Als afsluiting van het actieve deel van de dag was er nog een spectaculaire keepersdemonstratie. Namens SV Bedum was de organisatie in handen van Keeperscoördinator Theo Staal. Hij spreekt van een zeer succesvolle dag. “Voor alle keepers die mee hebben gedaan was het een geweldige ervaring. Frans Hoek is toch de standaard in keepersland. Als je dan een dag lang naar zijn ideeën mag trainen en daar aanwijzingen bij krijgt dan kan het niet anders dan dat je een betere keeper bent geworden. Gezien de positieve reacties die we hebben gekregen van zowel Frans Hoek Sports als van de aanwezige deelnemers en hun ouders zal deze keepersdag zeker een vervolg gaan krijgen.”

Sergio Padt

Na afloop van de dag werden de kampioenen gefeliciteerd en kregen een mooie prijs overhandigd door niemand minder dan FC Groningen-keeper Sergio Padt. Samen met zijn FC Groningen collega-keeper Peter van der Vlag was hij het laatste deel van de keepersdag aanwezig. De winnaars zijn geworden: Aaron Wahni (leeftijd 6/7 jaar), Mart Slager (8/9 jaar), Sedeon de Groot (10/11 jaar), Luc Bergman (12/13 jaar), Jordy Oost (14/15 jaar), Esmee Lamain (16 jaar en ouder), Lincy Puma (meisjes 6-10 jaar) en Esmee Lamain (meisjes 11 jaar en ouder).   De winnaars zijn uitgenodigd om eind van het seizoen in Harderwijk met leeftijdsgenoten te strijden voor de titel Beste Keeper van Nederland. De keepersdag is een concept van Frans Hoek Sports. Frans Hoek is keeper- en assistent trainer van Louis van Gaal bij Manchester United. Instructeurs van zijn keeperschool verzorgden de trainingen samen met vele vrijwilligers van SV Bedum en omringende verenigingen.