Nieuwe watertaxi tussen Eemshaven en Borkum

EEMSHAVEN - AG EMS begint op 29 april met een watertaxi van de Eemshaven naar Borkum.

Het schip de Ems Server is vooral gericht op diensten aan het begin en einde van de dag op vrijdag, zondag en maandag. "We gaan ervan uit, dat we met dit aanbod met name ambachtslieden en mensen die voor hun werk moeten reizen van dienst zijn, evenals toeristen die hun bezoek tijdens het weekeinde niet anders kunnen plannen,” vertelt veerdienstleider Hans-Jörg Oltmanns.

Met een vermogen van 940 pk, goed voor een maximumsnelheid van 18 knopen, biedt het schip plaats aan 12 passagiers die aan een tafel kunnen plaatsnemen. De vaartijd van een traject bedraagt zo'n 45 tot 50 minuten. Het 22,7 meter lange schip werd in 1993 gebouwd en werd eerder gebruikt als Nederlandse loodsboot op de Buiten Eems. Daar heeft de boot bewezen ook bij minder vriendelijke weersomstandigheden zeewaardig te zijn.

De vaste vertrektijden zijn op vrijdag en zondag om 19.00 uur vanuit de Eemshaven en om 20.00 uur vanaf de haven van Borkum terug naar Nederland. Op maandagmorgen vertrekt de boot om 6.00 uur vanuit de Eemshaven naar Borkum, om 7.00 uur is in Borkum weer de afvaart. In de Eemshaven vertrekt de boot vanaf de zwemsteiger van de Borkumlijn-terminal en de aankomst is in de veerhaven van de Borkumer Kleinbahn.De lijnvaarten kunnen 24 uur per dag online worden geboekt via www.ag-ems.de/buchung. Een ticket van haven tot haven kost € 40,00 per persoon all-in.