Reddingbootdag Eemshaven

EEMSHAVEN - De KNRM reddingstation Eemshaven houdt zaterdag 30 april van 10.00 tot 16.00 uur een open dag.

De nationale reddingbootdag is dé dag bij uitstek om actief kennis te maken met het reddingwerk op zee, de mensen die dit werk vrijwillig uitvoeren en het materieel van de KNRM. Reddingbootdag is een belevenis voor jong en oud. Ronkende motoren aan de steiger, meevaren met de reddingboten en een plekje vergaren aan boord naast de schipper, een praatje met een echte redder en tot slot een onvergetelijk fotomoment op de reddingboot.

In de Eemshaven zullen die dag de volgende reddingboten te bezichtigen zijn: De op Borkum gestationeerde Duitse reddingboot van de collega’s van de DGzRS, de voormalige reddingboot Gebroeders Luden uit Lauwersoog en de operationele reddingboot van reddingstation Eemshaven, de Jan en Titia Visser. Uiteraard is er de mogelijkheid om met deze laatste twee een rondje mee te varen.

Voor de jeugd zijn er verder een kleurwedstrijd, een speurtocht door het boothuis, schminken en een springkussen. Erworden er spectaculaire KNRM films vertoond in de bovenzaal. De muzikale omlijsting is van Folk – en Shantykoor Westerstörm.