Plasticsorteerder Bollegraaf meest efficiënt

APPINGEDAM - Bollegraaf Recycling Solutions uit Appingedam en Daly Plastics uit Zutphen hebben de installatie van de meest efficiënte, professionele industriële plastic-sorteerinstallatie in Nederland afgerond.

De expertise van beide ondernemingen heeft geresulteerd in een innovatieve, modulaire en volledig geautomatiseerde recycling installatie. De capaciteitsdoelstellingen van de installatie werden met ruim 50% overtroffen. Per uur levert de installatie zo’n 7 ton perfect gescheiden plastics. Dit stelt Daly Plastics in staat het uiteindelijke doel te bereiken: de productie van een zeer zuiver regranulaat, als grondstof voor hoogwaardige nieuwe producten.

“Wij hebben voor Bollegraaf gekozen omdat zij qua kwaliteit het beste uit de bus kwamen en alle benodigde expertise in huis hebben voor het ontwerpen, bouwen en begeleiden tijdens de installatie van een dergelijke innovatieve installatie,” aldus directeur Peter Daalder van Daly Plastics. Een ander belangrijk argument om te kiezen voor de Bollegraaf installaties is de robuuste flexibele bouwwijze.

Daarbij zijn de installaties modulair opgebouwd. Het recyclen van afval is een continue veranderend proces. Als het aanbod van het te sorteren materiaal wijzigt kan de installatie eenvoudig omgebouwd en aangepast worden zonder hoge kosten.

De Lubo Elliptical wordt ingezet om 2D materiaal van 3D te scheiden. De roosters op de paddels zorgen voor een gewenste zeefmaat , welke eenvoudig aangepast kunnen worden voor een gewenste zeefmaat.De Lubo Elliptical biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele ballistische zeven.