25e Pinkster Zeedijk-wandeltocht

DELFZIJL - De wandelsportvereniging Spirit houdt zondag 15 mei, in samenwerking met de Koninklijke Zeil- & Roeivereniging Neptunus en het Eemshotel voor de 25e maal de Pinkster-Zeedijk-wandeltocht.

In 1991 toen de tocht voor de eerste maal werd georganiseerd verschenen er nog maar 30 wandelaars aan de start, de jaren daarna varieerde het deelnemersaantal van 60 tot 110, met als uitschieter 1998, toen werd het record aantal lopers geregistreerd van maar liefst 163. Vorig jaar verschenen er 108 vroege vogels aan de start bij het Eemshotel.

De deelnemers worden 's morgens vroeg om 7.00 u. verwacht bij het Eemshotel, van waaruit men met een touringcar naar de start zal worden gebracht. Gezien de grote belangstelling dit jaar, is ook nu weer besloten de touringcar voor de tweede keer laten rijden en deze zal omstreeks kwart voor acht vanaf het Eemshotel vertrekken.

De start van deze 12 km. lange wandeltocht vindt rond 7.20 uur plaats bij de dijkopgang nabij de Eemshaven en verwacht wordt dat omstreeks 9.15 uur de eerste wandelaars de finish bij het Eemshotel zullen bereiken.

Bij binnenkomst zal voor de wandelaars in het Eemshotel een heerlijk ontbijt klaar staan, terwijl men tevens een herinneringsmedaille ontvangt.

Voor de 25e Pinkster Zeedijk Wandeltocht dient men zich vooraf via e-mail op te geven via: wsvspirit@gmail.nl, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer, aantal personen en met of zonder ontbijt. De deelnemers krijgen een e-mail waarin de betaalinstructie wordt vermeld.

De betaalmogelijkheid bij de start is vervallen. De reden hiervan is, dat er de afgelopen jaren teveel mensen zijn weggebleven, die zich wel hadden ingeschreven, terwijl de organisatie mensen moest teleurstellen, die graag hadden willen deelnemen.

Voor nadere informatie over de 25e Pinkster-Zeedijk-Wandeltocht kan men terecht bij de w.s.v. Spirit 0596-610726 of op de website van Spirit: http://www.wsvspirit.nl/PZW.html.