Winkhem wint bekerfinale

WINSUM - In een afgeladen sporthal Waterwijck in Steenwijk heeft Winkhem de bekerfinale tegen Dalen gewonnen.

In een spannende wedstrijd bleken de mannen in vier sets de sterkste. Alleen de derde set ging naar het team uit Dalen. Elke set eindigde in 25-22.

De mannen van Winkhem begonnen goed aan de wedstrijd en namen snel een voorsprong op de kersverse promovendus uit Dalen. Volgens de prognose was de Dalense ploeg favoriet. In de eerste set was dat niet te merken. Vanaf de eerste opslag speelde Winkhem gedreven. De gebroeders Bouwman kwamen regelmatig lekker door met snoeiharde smashes. Dalen kwam aan het eind van de set wat beter in het spel. De tweede set gaf eenzelfde beeld te zien: in het begin kon Dalen nog een beetje meekomen maar gedurende de set bleef de voorsprong van de Winsummers steeds 4 à 5 punten.

De derde set liepen Winkhem steeds een achter de feiten aan. Na een goede start en een 4-0 voorsprong haperde het team. En vanaf 12 -12 keek het steeds tegen een kleine achterstand aan die niet meer weg te poetsen viel. De vierde set was de spannendste set. De ploegen gingen gelijk op. In een snikhete sporthal lieten de vele meegereisde supporters zich horen. Winkhem had al veel gegeven en zat niet echt te wachten op een vijfde set. Bij een 21-20 achterstand serveerde Martin Bijsma een paar keer venijnig goed en de terugkomende ballen werden weer uitstekend verwerkt. De samenwerking tussen spelverdeler de Vries en midaanvaller Krebs functioneerde uitstekend. De laatste fout werd gemaakt door Dalen die een serve liet wegketsen, waarna het feest bij spelers en suppurters kon beginnen en coach Miedema als dank in de naastgelegen vijver werd gegooid.

Zaterdag in Leek kunnen de Mannen uit Winsum het nu al succesvolle seizoen bekronen met promotie naar de eerste klasse.