Recordaantal deelnemers 35e Noorderrondrit

LOPPERSUM - De Noorderrondrit op de fiets heeft dit jaar een recordaantal deelnemers getrokken. Maar liefst 1.479 fietsers namen donderdag deel aan de 35e editie.

De weergoden waren de organiserende MFAC Loppersum gunstig gestemd. Na al het regen van de afgelopen maanden sloeg het weer om en werd de Noorderrondrit verreden op een zonovergoten dag. De fietstoertocht over de afstanden van 150 km en 75 km volgt waar het kan de route van de Noorderrondrit op de schaats en leidt de deelnemerslangs de mooiste plekjes in de provincie Groningen. De Noorderrondrit is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste eendaagse fietsevenementen in Groningen.

Aan de tocht van 150 km deden 848 deelnemers mee, aan de tocht van 75 km 537. Naast de 150 km en 75 km tochten was er ook een recreatieve tocht uitgezet van circa 30 km. Aan deze tocht deden 94 deelnemers mee. Hiermee komt het totaal op 1.479, een nieuw record.

Er staan voor 2016 nog twee evenementen op het programma van de MFAC Loppersum: op 11 juni de Esso semi finale EK zijspan grasbaanrace en op 2 juli de Lopster Torenloop.