Century Autogroep gaat auto’s op locatie repareren

Groningen - Century Autogroep introduceert een nieuwe vorm van dienstverlening: service op locatie. Kleinere werkzaamheden aan auto’s kunnen straks op locatie worden uitgevoerd.

Het autobedrijf gaat naar de klant toe in plaats van dat de klant met de auto naar de werkplaats komt. In beginsel wordt gekozen voor centrale plekken in steden en dorpen in Groningen en Drenthe. Met deze nieuwe dienstverlening speelt Century in op de veranderende klantverwachting.

Kleinere werkzaamheden

“Bij service op locatie gaat het om kleinere werkzaamheden waarvoor de klant normaal gesproken naar een servicevestiging rijdt", vertelt After Sales Manager Charlie Paardekooper van Century Autogroep. "Denk aan diagnoses stellen, vervangen van ruitenwissers en lampen, bijvullen van vloeistoffen, ster in de voorruit reparaties, checks, et cetera." "Service op locatie moet overigens niet verward worden met mobiliteitsgarantie", benadrukt Paardekooper. "Bij mobiliteitsgarantie gaat het om een klant die met een auto met pech stilstaat zo snel mogelijk weer mobiel te krijgen.” Niet alle werkzaamheden kunnen en mogen door het autobedrijf op locatie uitgevoerd worden. “We dienen ons uiteraard aan alle voorschriften te houden. Signaleren we iets wat we ter plekke niet kunnen oplossen, dan plannen we direct een afspraak met de klant voor een werkplaatsbezoek in een van onze servicevestigingen”, belooft Paardekooper.

Proefdraaien

Uit een begin dit jaar gehouden grootschalig onderzoek onder klanten en niet-klanten van het autobedrijf kwam naar voren dat een groot deel van de deelnemers aan het onderzoek het als zeer prettig en gemakkelijk zouden ervaren dichter bij huis terecht te kunnen voor servicewerkzaamheden aan de auto. Met service op locatie speelt Century hierop in. De komende maanden gaat Century op 3 locaties proefdraaien met service op locatie. Zaterdag 21 mei wordt afgetrapt in Roden. Vervolgens staat Century op 27 mei in Uithuizen en op 8 juni in Appingedam. De proefperiode wordt 16 juni afgesloten in Roden. De bevindingen van alle sessies worden gebruikt voor de verdere uitrol. “Mensen kunnen voor meer informatie over service op locatie het beste even kijken op century.nl/serviceoplocatie of ons even bellen op 050 – 853 7331”,besluit Paardekooper.