E-waste race start in Delfzijl

DELFZIJL - Tien basisscholen in de regio doen van van 23 mei tot en met 17 juni mee aan de E-waste race. Op 18 mei vindt van 10.30 tot 12.00 uur bij K.B.S. O.L.V. Sterre der Zeein Delfzijl een gastles plaats als de aftrap van het project.

De groepen nemen het tegen elkaar op om in vier weken zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd), zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke in te zamelen. Mensen kunnen hun elektronisch afval aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het klein elektronisch afval dan aan huis opgehaald door scholieren. Op de website wordt de score tussen de scholen online bijgehouden. De scholen strijden om een schoolreisje naar Nemo in Amsterdam. De winnende groep gaat daar naar toe.

De E-waste race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. Bovendien maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk.

De scholen die meedoen aan deze race zijn O.B.S. Meedhuizen in Meedhuizen, O.B.S. Jaarfke in Scheemda, O.B.S. FT Venema en C.B.S. Het Baken in Westerlee, K.B.S. O.L.V Sterre der Zee, C.B.S. de Windroos en C.B.S. de Vore in Delfzijl, C.B.S. de Vossenburcht in Winschoten, O.B.S. Heiligerlee in Heiligerlee en C.B.S. De Borgstee in Spijk.

De E-waste race in deze regio is een initiatief van Virol en Weee Nederland.