Winkhem beloond met promotie naar eerste klasse

WINSUM - De volleyballers van Winkhem hebben het seizoen in stijl afgesloten. Na de bekerwinst VAN vorige week behahaalden ze zaterdag in Leek promotie naar de eerste klasse.

Ze streden met met Rovoc, Flash Veendam en Tyfoon uit Stadskanaal te strijden om twee plaatsen in de eerste klasse. Winkhem deed dit met overtuiging.

In de eerste wedstrijd werd Rovoc uit Roden met twee keer 25-21 opzij gezet. In de tweede wedstrijd tegen Flash ging het moeizamer. Maar ondanks achterstanden van 4-9 en 12-18 wist Winkhem toch de eerste set met 22- 25 naar zich toe te trekken. In de tweede set zakte het team echter finaal onderuit. Er lukte weinig en één van de slechtste sets van het seizoen was met 25-8 een feit. In de derde set moest toonde Winkhem veerkracht en won met 15-11.

Er bleek grote onduidelijkheid over de telling. Normaal gesproken zou bij twee gewonnen wedstrijden promotie een feit zijn. Door deze onduidelijkheid stond Winkhem in de derde wedstrijd tegen Tyfoon maar één ding te doen en dat was winnen. Spelverdeler Van der Bilt die in een eerdere wedstrijd het tempo niet helemaal kon volgen, herstelde zich prima. Hilbert Bouwman kreeg door zijn blokkerende acties zelfs de handen van de tegenstander op elkaar. De ploegen hielden elkaar de eerste sets in evenwicht en ook deze keer moest er een derde set aan te pas komen. Het leek er op dat Winkhem het onderspit zou delven. Bij een achterstand van 11-9 kwam Gertjan Bouwman in de plaats voor Van der Bilt om het blok te versterken. In eerst instantie sorteerde dit weinig effect. Tyfooon liep naar 14-11 en stond diverse keren op matchpoint. Een spectaculaire eindfase volgde. Winkhem gaf zich niet gewonnen en via een degelijk opslagserie van Matin Bijsma kon uiteindelijk toch de winst binnengehaald worden (17-19). Coach Miedema en trainer de Vries kijken met het team terug op een prachtig seizoen, maar weten nu al die iedereen volgend jaar stevig aan de bak moet om zich in de eerste klasse te handhaven.