Ook Common Linnets en Nielson in vol muziekprogramma DelfSail

Delfzijl - Met nog een kleine zes weken te gaan presenteert DelfSail haar totale artiesten line-up! Al eerder werd een deel van de line-up bekend gemaakt. Daar kunnen de volgende artiesten aan worden toegevoegd; The Common Linnets, Nielson, LUV, K-OTIC, Ernst & Bobbie en Trafassi (van de hit kleine wasjes grote wasjes).

DelfSail presenteert hiermee een indrukwekkende line-up. Een zeer divers en breed programma voor jong en oud. Om het publiek nog meer te vermaken zal DelfSail dagelijks afsluiten met een spectaculaire vuurwerkshow. Alle activiteiten tijdens DelfSail zijn vrij toegankelijk voor publiek. DelfSail presenteert tijdens het evenement een fantastische line-up. Niemand minder dan The Common Linnets geven op de zaterdagavond een live optreden. The Common Linnets bestaat uit Ilse DeLange, JB Meijers, Jake Etheridge, Rob Crosby en Matthew Crosby. De muzikanten brengen Nederland bijna naar de top van het Eurovisie Songfestival (2014) in Kopenhagen met het nummer 'Calm After The Storm'. Ze eindigen als tweede. Naast de Common Linnets komt Nielson, bekend van het programma de Beste Singer Songwriter van Nederland en zijn hit ‘’Sexy als ik dans’’, op de zaterdagavond optreden. Weinig artiesten hebben in een tijdsbestek van slechts 2,5 jaar zo veel bereikt als Nielson. Met een debuutalbum dat op #2 in de hitlijst binnenkwam, enorme hits, gouden én platina awards kan men niet anders zeggen dat 2014 hét jaar van Nielson was. In 2015 kwam zijn nieuwe EP ‘’Met de Tijd Mee’’ uit. Eerder werd al bekend gemaakt dat Kensington op de donderdag van DelfSail een optreden geeft in de haven van Delfzijl. Daarnaast was al bekend dat Di-Rect op de eerste DelfSail dag een uniek concert geeft in de Eemshaven.

Nederlandstalige muziek

Op vrijdag 1 juli staat het artiestenprogramma volledig in het teken van Nederlandstalige muziek. In de middag zullen de toppers van Oranje optreden en zullen meer dan 50 Nederlandstalige artiesten een geweldig show neerzetten. Het avondprogramma is ook volledig gevuld met Nederlandstalige artiesten zoals Marianne Weber, Mannen van Oranje en Jannes.   Op zaterdagmiddag heeft DelfSail speciaal voor de jonge bezoeker een fantastisch programma. Zo zullen Ernst & Bobbie met hun show de kinderen vermaken. Daarna zal het Junior Songfestival On Tour een 2 uur durende interactieve show geven waarbij de kids worden meegenomen op een muzikale reis. Alle grote hits uit de geschiedenis komen voorbij, maar ook de grote hits van dit moment. Daarnaast kunnen de kinderen zich op deze dag vermaken op de springkussens en bij het straattheater.