Open dag rond nieuw havenkantoor Abel Tasman

DELFZIJL - Burgemeester Gerard Beukema opent zaterdag 21 mei om 10.30 uur het nieuwe havenkantoor van de motorbootvereniging Abel Tasman in Delfzijl.

Aansluitend aan de feestelijke opening is er tot 15:30 uur een open dag in Jachthaven ‘t Dok, met voor belangstellenden de mogelijkheid tot het bekijken van het nieuwe havenkantoor en de faciliteiten op en rond de haven. Ook het markante verenigingsgebouw, het voormalige internaatsgebouw van de zeevaartschool Abel Tasman. is opengesteld voor bezoekers.

De geheel door vrijwilligers gerunde jachthaven biedt met ruim 140 ligplaatsen niet alleen plek aan de motor- en zeiljachten van de leden maar is ook een (gastvrije) thuis voor pleziervaarders die vanuit binnen- en buitenland het noordelijke vaargebied aan doen en voor korte of langere tijd een tussenstop in Delfzijl maken. Opvallend is dat veel gasten na een eerste bezoek terugkeren voor een volgend bezoek vooral vanwege de genoten gastvrijheid en ontspannen sfeer, zo blijkt uit gastenenquetes.

Onderdeel van de feestelijke opening ‘s ochtends, is het optreden van de Magellan Singers, een zeemanskoor waarvan veel leden werkzaam waren in de nautische of maritieme sector.