Damster Klokkenspel speelt rol Festival Terug naar het Begin

APPINGEDAM - De Middeleeuwse kerkgebouwen van Appingedam en de omliggende wierdedorpen zijn zaterdag 21 mei het podium en decor voor muziek, theater, poëzie en een vleugje wetenschap in het festival Terug naar het Begin.

Het eeuwenoude klokkenspel in de toren van Appingedam speelt een rol aan het begin en aan het eind. Beiaardier Vincent Hensen speelt vanaf 10:00 uur in de klokkentoren tot de opening van het Festival om 10:30 uur in de Nicolaïkerk.

Voor aanvang van het slotconcert van het festival klinkt opnieuw muziek van het carillon als feestelijke verwelkoming voor het laatste onderdeel van Terug naar het Begin.

Het is mogelijk een kijkje te nemen in de klokkentoren en zelfs even te spelen spelen op het klokkenspel. Er zijn van 13:00 tot 17:00 uur rondleidingen over de gewelven van de Nicolaïkerk en in de Damster Toren. Speciaal voor kinderen, maar hun ouders/begeleiders mogen uiteraard ook mee naar boven. Kaartjes voor de rondleidingen zijn te verkrijgen bij het kraampje van de Stichting Damster Klokkenspel achter de kerk.