Galerie DNKA opent tijdelijke dependance

APPINGEDAM - Tijdens de manifestatie Terug naar het Begin op zaterdag 21 mei opent De Noordelijke Kunsthof een tijdelijke mobiele dependance.

Op het plein tegenover de Noordelijke Kunsthof staat die dag het mobiele atelier opgesteld van de Bierumer kunstenaars Manja Kindt en Jan Pieter van den Bos.

In het mobiele atelier vertonen zij onder meer kleurrijke en levendige animaties . Op de vloer van de wagen staan tientallen kraaien opgesteld die een rol vervullen in sommige animaties. Een paar klapstoeltjes en een tafeltje met informatie completeren de omgeving. Bezoekers hebben vrij toegang en kunnen hun eigen creativiteit spiegelen aan die van de kunstenaars.

Het kunstwerk is gemaakt vanuit het diepe besef, dat honderden jaren geleden mensen bij de kerken rond liepen op hetzelfde stukje aarde, hun geschiedenis is soms af te lezen aan de grafschriften. De geur, smaak en impressie van de plek is bewaard als monument en verzegeld in 132 kleine flesjes.

Dit werk van Manja Kindt is te zien tot en met 12 juni in Galerie DNKA (De Noordelijke Kunsthof) in Appingedam tijdens de expositie Atlantis die zij samen met haar partner Jan Pieter van den Bos heeft ingericht.