CVW nieuwe sponsor Stadsloop Appingedam

APPINGEDAM - Centrum Veilig Wonen in Appingedam is de komende drie jaren de hoofdsponsor van de recreantenloop van de Univé Stadsloop Appingedam.

Met Centrum Veilig Wonen weet de Stadsloop opnieuw een grote regionale organisatie aan zich te binden. Het is tegenwoordig bijzonder dat een bedrijf zich voor meerdere jaren aan het hardloopevenement verbindt. Toch is het de Univé Stadsloop Appingedam na een jaar zonder hoofdsponsor van de recreantenloop weer gelukt om een bedrijf te vinden dat zich voor drie jaren aan het evenement wil verbinden. “We zijn hier heel blij mee,” vertelt voorzitter Janny-Gerda de Jonge. “Met Centrum Veilig Wonen hebben we een bedrijf van formaat aan ons verbonden. Centrum Veilig Wonen is in de regio Appingedam een belangrijke werkgever. Voor de verbondenheid met het evenement is het goed dat de bedrijven uit de regio komen. Een festijn als de Stadsloop doe je met meerdere partijen. Dat kan je niet alleen doen. Daarvoor is regionale betrokkenheid essentieel. Dat doen we onder meer met Univé en Inqar Dallinga en Albert Heijn Appingedam. Daar is nu Centrum Veilig Wonen bijgekomen. Met de nieuwe sponsor wordt het voor ons financieel ook iets rooskleuriger.”

Ook algemeen directeur Peter Kruyt van Centrum Veilig Wonen is blij met de Stadsloop Appingedam. “We hebben ons kantoor in Appingedam, onze werknemers komen uit de Fivelstad en schademelders wonen in deze regio. Onze organisatie heeft met de aardbevingsproblematiek te maken met ingewikkelde materie. We werken daarvoor samen met diverse bedrijven in de regio. Voor ons is het belangrijk om deze samenwerking te zoeken en aan te gaan. Een goede relatie met de stad en de regio is dan ook belangrijk. We zijn meer dan alleen werknemer, opdrachtgever of de organisatie waar mensen hun schade kunnen melden. We maken ook deel uit van de gemeenschap. We zijn ons ervan bewust dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Ik ben van mening dat sporten gezond is en dat zitten het nieuwe roken is. Om bewegen te stimuleren en de betrokkenheid naar de gemeenschap uit te stralen, steunen we de Stadsloop Appingedam.”

Ook De Jonge vindt dat uitstraling belangrijk is. “Een bedrijf moet je passen. Al snel werd duidelijk dat Centrum Veilig Wonen en de Stadsloop Appingedam op dezelfde golflengte zitten. De Stadsloop Appingedam heeft nationaal en internationaal een goede naam. De tijden die door de lopers worden gehaald tellen als geregistreerde looptijd mee. Je moet dus zuinig zijn op je imago. Met de steun van Centrum Veilig Wonen erbij kunnen we elkaar alleen maar versterken.”