Impuls voor Termunten

TERMUNTEN - Het festival is de provincie-brede viering van de afronding van het project Kiek over Diek. Het dorp grijpt het festival aan om de afronding van een aantal projecten te vieren. Onder de noemer krimp is een kans hebben diverse partijen, waaronder Klankbordgroep Termunten/Termunterzijl, woonstichting Groninger Huis, inwoners, ondernemers en de gemeente de krachten gebundeld en de afgelopen jaren nieuwbouwplannen ontwikkeld. Resultaat daarvan zijn onder andere een hotel, een visserijmuseum, een Toeristisch Opstappunt en nieuwe woningen.

Het nieuwe visserijmuseum houdt op 3, en 4 juni open huis en het hotel Termunterzijl opent 4 juni officieel zijn deuren.

Kiek over Diek is een 90 kilometer lang fietspad dat het meest westelijke punt van de provincie Groningen verbindt met het meest oostelijke punt. Termunten/Termunterzijl is onderdeel van die route en heeft op die route een Toeristisch Opstappunt. Een knooppunt waar diverse bewegwijzerde en onbewegwijzerde fiets- en wandelroutes samen komen. Het dorp wordt daarmee extra aantrekkelijk voor recreatie en toerisme.

In het dorp is op 3, 4 juni kunst te zien die een antwoord op deze vraag geeft. Een creatieve inwoner heeft de unieke omgeving, de inwoners en de ondernemers met elkaar verbonden in vijf figuren: de schelp, de vis, de boot, de vogel en de zeehond.

Zaterdag 4 juni staat in het teken van activiteiten op vier dijkplaatsen in vier gemeenten waaronder gemeente Delfzijl. Termunten/Termunterzijl is een van die dijkplaatsen. De verbinding met de regio wordt met dit festival versterkt.