Grote Delfsail-expositie in Delfzicht ziekenhuis

DELFZIJL D - De kunstcommissie houdt vanaf zaterdag 28 mei weer een Delfsail-expositie, maar vanwege het naderende grote maritieme evenement is deze veel groter van opzet en rijker aan deelnemers.

Er nemen liefst 12 bekende maritieme kunstschilders uit Groningen en Friesland aan het project deel, te weten Coob Zeeman, Marco Käller, Antje van der Werf, Geurt Busser, Minne Onnes, Antje Sonnenschein, Albert van der Ploeg, Siert Bos, Anke Slooff, Tom Beijl, Rein de Vries en Nanny ter Wiel.

Bijzonder is, dat de expositie op onderwerpen wordt ingedeeld. De onderdelen, of deelgebieden zijn: Tall-ships, Havengezicht en binnenvaart, de Wadden, Bruine vaart en pleziervaart en Zeegezichten. De schilderijen van de deelnemers hangen dus niet op naam, maar op onderwerp bij elkaar.

Naast schilderijen zullen overal gedichten over de zee en de scheepvaart te lezen zijn, veelal afgedrukt op de silhouetten van zeilschepen.

De Groninger band Krödde uit Ten Post verzorgt de muzikale omlijsting, tijdens de opening om 14.00 uur.

Het belang van de expositie als voorbode van Delfsail wordt onderstreept doordat de directeur van DelfSail, Cor Boots, de expositie komt openen op 28 mei.