Classic-DemoRace weekend in Winsum

WINSUM - In het weekend van 11 en 12 Juni herleven oude tijden in Winsum. Promotie Winsum houdt dan, in samenwerking met het Classic Racing Team en MON, voor de vierde keer het Classic-Demorace weekend.

Het publiek ziet dan de Kreidlers, Zundapps, Honda’s, Kawasaki’s en andere merken uit de jaren zeventig met hoge snelheid voorbij crossen. Er worden in verschillende klasses gestreden tussen junioren en senioren.

De Classic grasbaanraces zijn vanaf 15.00 uur tot 20.00 achter op het bedrijventerein Het Aanleg bij de NAM-locatie.

Zondag 12 juni gaan de grote TT classic demoraces van Winsum van start op het bedrijven terrein Het Aanleg. Van 10.00 tot 12.00 uur is de training. Om 12.45 uur starten de demoraces die rond de klok van 17.00 uur eindigen.

De baan op Het Aanleg in winsum heeft vele bochten en is maar liefst 2,5 kilometer lang. Het wordt wel de mooiste baan van Nederland genoemd. Er wordt in veel klasses gereden: 50 cc., 125 cc., 250 cc., 350 cc., de 500 cc., zijspannen en Sportklasse.

Het rennerskwartier is vrij toegankelijk om alle gerestaureerde wegmachines van dichtbij te kunnen bekijken.

Beide evenementen zijn geheel gratis toegankelijk en er is voeldoende parkeergelegenheid op loopafstand van het evenement.