Loonbedrijf Wieringa onderhoudt Lopster sloten en bermen

LOPPERSUM - Loonbedrijf Wieringa uit Roodeschool gaat de komende vijf jaar het sloten- en bermenonderhoud in de gemeente Loppersum verrichten.

Dinsdag werd het contract getekend door wethouder Pier Prins en eigenaar Ite Wieringa.

Wethouder Pier Prins: „Met de aanbesteding wordt de verantwoordelijkheid en coördinatie voor het schonen van de sloten en het maaien van de bermen door Loonbedrijf Wieringa overgenomen. Met name voor het sloten schonen betekent dit een lastenverlichting voor de gemeente en meer duidelijkheid voor de landeigenaren. Het vorige contract over bermenonderhoud liep af. Nieuw aan deze samenwerking is het schoonmaken van de sloten.”

Door de gemeente Loppersum was samen met de gemeente Delfzijl een openbare Europese aanbesteding uitgezet. De aanbesteding was verdeeld in twee percelen. Aanbieders kregen de keuze om op beide of op één perceel in te schrijven. In totaal hebben 10 partijen een aanbieding gedaan. De aanbieding van Loonbedrijf Wieringa had de laagste prijs en heeft daarmee de opdracht gegund gekregen voor perceel 1.

Loonbedrijf Wieringa is een loon- en grondverzetbedrijf dat sinds 1927 gevestigd is in Roodeschool en sinds 2013 met de overname van Buitenkamp, ook in Winneweer. Wieringa en Buitenkamp verzorgden de afgelopen 40 jaar al veel maaikorfwerk in de gemeente Loppersum. Zij zijn daarom erg blij dat het werk de komende jaren voortgezet kan worden, met medewerkers die bekend zijn in de regio.