Gedeputeerde Eikenaar bezoekt hernieuwd centrum Delfzijl

DELFZIJL - Gedeputeerde Eelco Eikenaar heeft vandaag ( vrijdag 27 mei) een werkbezoek gebracht aan de gemeente Delfzijl om het hernieuwde centrum te bekijken en betrokkenen te spreken.

Na ontvangst op het gemeentehuis door wethouder IJzebrand Rijzebol maakten de gedeputeerde, de wethouder en burgemeester Gerard Beukema een wandeling door het centrum en spraken onderweg verschillende ondernemers. Gedeputeerde Eikenaar: „Ik ben blij met deze oppepper van het winkelcentrum en ook positief verrast dat de opknapbeurt zo snel is gerealiseerd. De herontwikkeling van het kernwinkelgebied is afgerond, maar de ontwikkeling van Delfzijl gaat verder. Denk maar aan het op handen zijnde project Marconi. Delfzijl verdient het.”

De wandeling ging langs de nieuwe groenvoorzieningen, de waterspuitertjes in de Poststraat en eindigde bij de scheepszeilen aan de masten in de Landstraat.

Gedeputeerde Eikenaar kwam naar de havenstad om zich op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen in het centrum. De Provincie heeft de zogenaamde WEL-gelden (Wonen, Economie en Leefbaarheid) beschikbaar gesteld.