Kleermaakster Lisette Germain op internationale modeshow Innsbruck

Delfzijl - Lisette Germain van Nanou Germain Couture heeft zaterdag een prijswinnende jurk geshowd tijdens het European Master Tailor Congress in het Oostenrijkse Innsbruck.

Dit is het belangrijkste Duitstalige congres voor kleermakers. De inwoonster van Steendam vertegenwoordigde ons land, met een aantal andere couturiers. Op het BMA-congres in Utrecht in april behaalde Germains jurk tijdens de landelijke voorselectie al een 7.8 in de categorie avond- en bruidskleding en won Germain bovendien de vakgenotenprijs. Deze prijs wordt door de aanwezige professionals toegekend aan de mooiste creatie van de dag.

Tijdens het BMA-congres werd de jurk geprezen om de creatieve en gedetailleerde manier waarop de stof verwerkt was en hoe de rits was weggewerkt op de rug. De jurk is speciaal gemaakt voor sopraan Elizabeth Kooy, te zien op de foto.

Nanou Germain Couture werkt op dit moment vanuit Appingedam. In voormalige basisschool de Citer is een ruim en licht atelier gevestigd. Hier is het mogelijk kledingstukken te latenmaken ennaailessen te volgen voor basis- en couture-naaitechnieken.

Meer informatie is te vinden op: http://facebook.com/nanou.germain.9.

door Joram Pool