Op Roakeldais weer op de rit

WARFFUM - De dansgroepen uit Zimbabwe, Botswana en India komen toch naar Warffum voor Internationaal Dans en Muziek Festival Op Roakeldais.

“Simba Arts uit Zimbabwe heeft inmiddels de visa binnen en de aanvragen van Botswana en India zijn ook bijna rond”, aldus Artistiek Directeur David Kloosterhuis, “en daar zag het een paar weken geleden echt niet naar uit. Het heeft veel inspanning gekost van onze kant, maar ook van de groepen zelf. Met elf internationale en tweeNederlandse groepen staat er weer een prachtig programma.”

Ook de promotie van Op Roakeldais is op de rit. Letterlijk zelfs. Sinds deze week rijdt er een heuse Op Roakeldais-bus van sponsor UVO Vervoer door de provincie. De bus wordt voorafgaand en tijdens het festival ingezet voor het vervoer van de dansgroepen. Als de groepen aankomen op Schiphol staat de bus ze daar op te wachten. Totdat de groepen komen zal UVO de bus inzetten voor allerhande ritten, ter promotie van Op Roakeldais.

De kaartverkoop loopt gestaag door. Vanaf 1 juni wordt de online verkoop uitgebreid met een fysiek voorverkooppunt. Bij Spar Dekkers in Warffum kunnen dan kaarten gekocht worden. Daarnaast zal de plaatselijke supermarkt een spaaractie aanbieden.

Het zaterdagprogramma overdag is verder uitgebouwd met een grotere markt in het dorp met, naast streekproducten en snuisterijen, traditionele ambachten en live muziek. Op meerdere locaties op en om de terp van Warffum zullen speciale optredens en workshops gegeven worden.