Poëziefestival in kerkje Nicolaas

APPINGEDAM - In het kerkje Nicolaas aan de Solwerderstraat vindt zondag 19 juni vanaf 16.00 uur het jaarlijkse poëziefestival plaats.

verschillende bekende en minder bekende dichters en schrijvers zullen hun werk laten horen. De toegang is gratis. De bijdragen zijn zowel in het Nederlands als in het Gronings. Voorbeelden van bekende aanwezige Groninger dichters en schrijvers zijn Tiny Veldhuis, Willy Westerdijk, Annie Mekel en Anna de Vries-Maarhuis. Zij publiceren met regelmaat in Toal en Taiken, het orgaan van de stichting ’t Grunneger bouk.

Eveneens zullen Lilian Schneider en Alfred van Hall aanwezig zijn. Schneider schrijft korte verhalen in het Nederlands, werkte mee aan verschillende boekprojecten en publiceerde in 2014 de thriller: Aquamarijn. Van Hall schrijft zowel proza als poëzie in het Nederlands. Zijn laatste boek heet de Zijlman.

Naast de genoemde dichters en schrijvers zullen ook plaatselijke en regionale dichters en schrijvers iets uit hun, vaak zeer verdienstelijke werk laten horen.