Orion en Aterno winnen beachvolleybaltoernooi

Delfzijl - Het tweedaagse beachvolleybaltoernooi in het centrum van Appingedam is zeer succesvol verlopen. De lange mannen van Orion zegevierden.

Het mooie weer heeft een positieve bijdrage geleverd aan het bezoekersaantal. Volgens de organisatie kwamen er dit weekend maar liefst 2000 belangstellenden op het toernooi af.

De reacties van zowel de spelers als van het publiek waren allemaal zeer positief. Vrijdagavond werd het recreantentoernooi, met 12 teams, gewonnen door De slontjes uit Appingedam. Op de zaterdagochtend was er voor de kinderen de gelegenheid om te volleyballen. De talenten van de toekomst vermaakten zich prima op het Damster strand en verrasten het publiek af en toe met geweldige volleybalacties. Na afloop van het toernooi werd aan deze kinderen een clinic gegeven door de coaches van Landskmpioen Lycurgus; Arjan Taaij en Gerard Smit.

Zaterdagmiddag en -avond was het de beurt aan de top van zowel de heren en de dames om te beachen op het kunstmatig aangelegde strand. De organisatie was er dit jaar weer in geslaagd om vele top eredivisiespelers en speelsters te halen. Voor 5 teams moesten er hotelovernachtingen geregeld worden omdat de spelers in deze 10de editie ook 's avonds moesten spelen en niet meer terug konden omdat ze uit alle streken van Nederland kwamen. Bij de dames werd het toernooi gewonnen door de dames van Aterno uit Apeldoorn; bij de heren werd de eerste prijs gehaald door Orion uit Doetinchem. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en gaat binnenkort al weer topspelers en topspeelsters benaderen voor de 11de editie om zo in 2017 ook een goed spelersveld neer te zetten op het Nicolaïplein.