Misdaadroman Dijkema speelt in Appingedam

WITTEWIERUM - Oudrechercheur Kajé Dijkema uit Wittewierum heeft zijn tweede misdaadroman uitgebracht, onder de titel Obsessies.

In dit boek is in een uitgebrande woning in Appingedam het verkoolde lichaam gevonden van een bewoonster, bij een openstaande kluis. Alles lijkt te wijzen op een roofmoord, waarbij de verdenking al snel uitgaat naar een mysterieuze buitenlander: Roger, de echtgenoot van het slachtoffer lijkt ondertussen van de aardbodem te zijn verdwenen...

In de zoektocht naar hem worden connecties gevonden met criminele motorbendes en handel in xtc. Rechercheur Lucien de Lange is ervan overtuigd dat Roger betrokken is geweest bij de dood van zijn vrouw. Maar op welke manier en hoe kan hij de bewijzen daarvoor rond krijgen?

Auteur Kajé Dijkema bracht eerdre de misdaadroman Dwaallichten en vallende sterren uit, die vanwege zijn authenticiteit net als deze nieuwe roman werd geprezen door misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Dijkema is een 63-jarige rasechte Groninger, die meer dan 40 jaar bij de Groningse politie heeft gewerkt. Onder meer aan veel geruchtmakende zaken. De laatste zes jaar van zijn carrière werkte hij bevlogen aan onopgeloste moordzaken in het Groningse Cold Case Team.

Ook bij zijn tweede boek heeft zijn praktijkervaring Dijkema geholpen om het verhaal en de gedragingen van de hoofdpersonen geloofwaardig en “acceptabel authentiek” te laten zijn, maar het is grotendeels verzonnen. „Mocht de lezer desondanks situaties of zichzelf herkennen,’” zegt Dijkema. „dan ben ik ervan overtuigd dat dit komt doordat ik een geloofwaardige setting heb weten neer te zetten, met heel gewone mensen in een omgeving die voor vrijwel iedereen herkenbaar is.