Boksende neven winnen in Duitsland

APPINGEDAM - De boksende neven Donny Westerdiep en Nick Kamminga van boksvereniging Appingedam hebben op een internationaal gala in het Duiste Norden elk hun Duits tegenstander verslagen.

Nick Kamminga bokste tegen Lukas Kersten van Jade Boxring uit Wilhelmshaven. De eerste ronde was moeilijk. Nick vergat even om te schakelen omdat hij tegen een rechtsvoorstaande tegenstander bokste. Na instructies uit de hoek wist Nick beter vat te krijgen. Hij kwam vaak door met zijn stoothand en wist zijn tegenstander telkens goed onder druk te zetten. Vanaf dat moment dirigeerde Nick de partij en wist een duidelijke voorsprong op te bouwen.

Donny nam het op tegen Jan Klein uit Delmenhorst. De Duitser wist het op het EK junioren in 2014 nog tot de vierde plaats te brengen. Een geducht tegenstander dus. Dat was ook te merken. Klein toonde zich een beweeglijke bokser met een harde stoot. Donny bokste goed mee, maar de rechtsvoorstaande Klein wist zeker niet minder te scoren. Aan het begin van de derde ronde kwam Donny door met een snoeiharde hoek. Klein was aangeslagen, waarop Donny hem vastzette in de hoek en een stotenarsenaal afvuurde. Klein was hier niet tegen bestand waarop hij door de knieën ging en zijn trainer de handdoek wierp. Donny werd winnaar door technisch knock out.

De trainers Roukema en Echteld toonden zich zeer tevreden. “Donny geldt als het grootste talent dat onze boksvereniging ooit heeft voortgebracht en zijn neef Nick gaat hem al aardig achterna,” aldus de trainers.

Komende zaterdag bokst Donny alweer met het Nederlands Windmill team op een groot gala in het zuiden van Duitsland.