Open dag Stadstuin de Eendracht Appingedam

APPINGEDAM - Op het terrein van de voormalige kartonfabriek wordt zaterdag 18 juni een open dag gehouden voor de Stadstuin de Eendracht.

Van 10:00 tot 16:00 uur is er van alles te zien en te beleven. Het Eendrachtterrein heeft de afgelopen jaren grote veranderingen ondergaan. Gebouwen zijn inmiddels geheel of gedeeltelijk ontmanteld, waardoor het aanzicht flink is veranderd.

Aan het nieuwe wandelpad de Kartonbaan kan men zich laten informeren over het moestuinieren in bakken. Deze manier groeit snel in populariteit en steeds meer mensen ontdekken dat zelf groente verbouwen helemaal niet moeilijk of inspannend hoeft te zijn. Met het grootste gemak tovert men in de bakken zelf verse radijsjes, kropsla, peultjes en vele andere soorten groente te voorschijn.

De vrijwilligers van de werkgroep leggen die dag graag uit hoe u ook van start kan gaan met een eigen makkelijke moestuinbak. Daarnaast wordt er stilgestaan bij de oude kartonfabriek in zijn gloriedagen, het terrein zoals het nu ingericht is en de toekomstige indeling van het terrein. Oud-werknemers van de Eendracht vertellen over hoe de situatie vroeger was.