Schoolkinderen ontdekken natuur bij Reidehoeve

TERMUNTEN - Kinderen van verschillende basisscholen uit de gemeenten Delfzijl en Appingedam komen de laatste maanden van het schooljaar naar de Buitenplaats Reidehoeve bij Termunten van het Groninger Landschap om de natuur te ontdekken.

In het bezoekerscentrum wordt een film over de Dollard bekeken en wordt verteld wat er onderweg allemaal te zien en te doen zal zijn. Onder begeleiding van vrijwilligers van het Jeugdeducatie-team gaan de kinderen naar de vogelkijkhut en vispassage in polder Breebaart, de zeehondenkijkwand op de Dollarddijk en de kwelder bij Fiemel. In een bolderkar worden spullen meegenomen zoals verrekijkers om vogels en zeehonden beter te bekijken en schepnetjes, emmertjes en vergrootglazen om beestjes uit de slenken op de kwelder te vangen en te bekijken.

Bij de zeehondenkijkwand zijn al veel zeehonden gezien en ook pasgeboren jongen.

Of het nou slecht weer of mooi weer is, iedere keer zijn de kinderen en leerkrachten enthousiast en willen zeker nog een keer terug komen. Dit bewijst de foto van de groepen 1, 2 en 3 van basisschool Meedhuizen, die vorige weekaan de beurt waren.

Diverse groepen van de volgende scholen zijn geweest of komen nog: De Meerpaal, De Citer, Noorderbreedte, Meedhuizen, De Munte, De Delta, De Noordkaap en Lutje Grut.