(Kleur)boek over economische ontwikkelingen Eemsdelta

APPINGEDAM - Wethouder Annalies Usmany van de gemeente Appingedam heeft woensdag op bedrijvenpark Fivelpoort in Appingedam de nieuwe boeken ‘Eemsdelta in beeld’ en ‘Eemsdelta in kleur’ in ontvangst genomen.

Usmany deed dat bij de opening van de Eemsdelta Expo als voorzitter van de stuurgroep toerisme en recreatie in de regio. ‘Eemsdelta in beeld’ beschrijft de economische ontwikkelingen in het Eemsdeltagebied, onder andere in de Eemshaven en Delfzijl. De laatste jaren is voor meer dan 6 miljard euro in de regio geïnvesteerd. Ook de toeristische en historische waarde van dit mooie gebied komt uitgebreid aan de orde in tekst en vooral beeld.

Fotograaf Koos Boertjens legt al sinds 2003 de vooruitgang en schoonheid van de Eemsdelta in foto’s vast. Om de jonge generatie te betrekken bij dit gebied heeft Uitgeverij Boertjens & Kroes het Kleurboek ‘Eemsdelta in kleur’ laten maken door de Spaanse kunstenaar Fran Cózar. Met 21 tekeningen, gebaseerd op foto’s van Koos Boertjens, van enkele locaties in de Eemsdelta en van het evenement DelfSail raakt jong en oud bekend met dit gebied.

Speciaal voor het evenement DelfSail 2016 kan iedereen zijn mooiste kleurplaat uit dit boek inleveren bij de uitgeverij. De mooiste inzending wordt beloond met een rondvlucht boven de Eemsdelta, samen met fotograaf Koos Boertjens. De uiterste inleverdatum is 1 augustus 2016.

Meer informatie over de boeken en de prijsvraag is te vinden op: www.uitgeverijboertjensenkroes.nl.