Kinderen ontvangen prijs

Delfzijl - /’T ZANDT De school in Greetsiel haalt gedurende de zomervakantie alle schoolbanken, stoeltjes en tafeltjes uit de klas en wordt dan omgetoverd tot een expositieruimte. Gerenommeerde kunstenaars uit Nederland en Duitsland hangen vervolgens hun kunstwerken in de klaslokalen, zodat de school gedurende een week een galerie is.

De werkgroep GreetsielerWoche zegt zich te realiseren dat het belangrijk is om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met kunst. Daarom heeft zij in 2010 een schilderwedstrijd uitgeschreven voor de jeugd. Dit jaar betreft het een kinderkunstwedstrijd met geschilderde grote ballen. Kinderen van de basisscholen uit Westeremden en ’t Zandt deden hieraan mee.

Vorige week maandag juni hebben de scholen de prijs in ontvangst genomen. Om 8.00 uur ’s ochtends kwam er een grote bus uit het Duitse Norden voorrijden om de kinderen van De Zandplaat en van de Abt Emoschool op te halen.

De prijs was een boottocht over de Waddenzee, samen met de andere prijswinnende scholen uit Ostfriesland. Na twee uur rijden werd het autovrije Greetsiel bereikt. Het laatste stukje van het traject werd te voet afgelegd.

Onderweg naar de haven namen de kinderen alvast een kijkje in de Ubbo Emmiusschool in Greetsiel, want daar worden hun ballen gedurende de GreetsielerWoche tentoongesteld. Bij de haven aangekomen, lag het schip al klaar en iedereen, in totaal zo’n tachtig Nederlandse en Duitse kinderen, ging aan boord.

Ook was de bijna voltallige werkgroep van de GreetsielerWoche aanwezig. Vervolgens voer het schip voer door een sluis, kwamen vissersboten vlakbij, werd er gegeten en gedronken en speelden alle kinderen samen, dit ongeacht de verschillende talen die zij spraken.

Aan boord vond ook de prijsuitreiking plaats. De voorzitter van de GreetsielerWoche, Georg Ackermann, overhandigde elke prijswinnaar een oorkonde om in te lijsten en in de klas op te hangen.

De kunstwerken zijn van 3 tot en met 10 juni te zien in Greetsiel.