DelfSail in het Van Julsinghatehuis

DELFZIJL - Voor de bewoners van het Burgemeester Van Julsinghatehuis is het deze week feest, met veel activiteiten rondom het thema Delfsail.

Het huis en de zaal zijn daarbij versiert in maritieme sferen. Het personeel en de vele vrijwilligers zijn de gehele week verkleed als piraat of matroos.

Na een maandag met veel smikkleen op het terras stond de dinsdag in het teken van een piratenbuffet met heerlijke visgerechten, waarbij als verrassing ook nog eens een echte piraat op bezoek kwam in de gedaante van Johnny Depp uit de film Pirates of the Carribbean. Er werden liederen gezongen en er waren fotomomenten met de gastpiraat.

Woensdag zijn een groot aantal vrijwilligers en personeelsleden in de hoedanigheid van piraten op het podium gestapt om voor de bewoners verschillende zeemansliederen te zingen. Na een aantal weken flink te hebben geoefend stond er een heus piratenkoor.

Om de bewoners ook de sferen uit de haven te laten zien wordt er donderdag met een groep bewoners naar de haven gewandeld en zijn enkele bewoners met het busje naar de Eemshaven.

Op vrijdag gaat er een andere groep varen. Het varen gaat van start met een lunch en wordt in het eigen restaurant afgesloten met een maaltijd.