Keramiek en schilderijen in Noordelijke Kunsthof

APPINGEDAM - In galerie DNKA (de Noordelijke Kunsthof) te Appingedam vindt op zaterdag 2 juli om 16.00 uur de opening plaats van de expositie van Sibrich Veenland met keramiek en Aly van der Wal met schilderijen en tekeningen.

„Mijn inspiratie vind ik op de plek waar ik woon en werk. De enorme ruimte met prachtige wolkenpartijen, de altijd aanwezige wind en het prachtige kleiland inspireren enorm,”zegt Veenland. „Mijn beelden zijn dan ook de vertaling van dit landschap en de wijze waarop ik dit beleef. Wolken, wind, zon, water, horizon, aarde en geploegd land krijgen vorm in beelden,”

Aly van der Wal: “Met respect en verwondering kijk ik naar het landschap. De ongereptheid van het wad. De wisselwerking tussen land, water en licht en dan met name het licht dat de grote tovenaar is. Het landschap verbeelden en weergeven in lijn en kleur. Dat is wat ik graag wil.”

Deze expositie laat zien hoe twee kunstenaars met hetzelfde thema tot heel verschillende kunstuitingen komen. De tentoonstelling loopt tot 14 augustus en is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.