Super Opkikkerdag Gerben op DelfSail

UITHUIZERMEEDEN - Even vergeten dat je ziek bent en genieten van een dag vol ontspanning en plezier. Dat maakte de 12-jarige Gerben mee tijdens DelfSail.

Met de rest van zijn gezin uit Uithuizermeeden kreeg hij vrijdag een Opkikkerdag met een nautisch tintje. In samenwerking met Stichting DelfSail kon de Stichting Opkikker 55 gezinnen een dag in het zonnetje zetten in een tot Opkikkerland omgetoverd DelfSail in Delfzijl,

Zo’n Opkikkerdag is een welkome afleiding in het dagelijks bestaan vol met doorlopende ziekenhuisbezoeken, spanningen en onzekerheden.

De pedagogisch en maatschappelijk medewerk(st)ers van het ziekenhuis waar Gerben onder behandeling is, vonden dat hij én de rest van zijn gezin wel een ‘Opkikker’ konden gebruiken. Het gezin beleefde veel activiteiten, zoals varen op een luxe jacht, een vrij bezoek aan DelfSail, genieten van een kindershow en één van de tallships bezoeken met onder andere een ontmoeting met Jack Sparrow. Gerben moch ook zelf even de piraat uithangen. Tot slot werder gezamenlijk afgesloten met optredens van diverse artiesten.