Internationaal team Peace Run in Appingedam

APPINGEDAM - De 39e editie van de Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run, had vrijdag Appingedam als finishplaats. Burgemeester Rika Pot nam het vredesvuur in ontvangst.

Tijdens deze internationale vredesloop draagt een internationaal team van hardlopers een brandende fakkel door meer dan 100 landen. Van 4 tot 9 juli is het internationale lopersteam van de Peace Run in Nederland. Ze deden achtereenvolgens Tilburg, Den Haag, Amsterdam, Velp en Giethoorn aan. Ze liepen ele dag een etappe van rond de 150 kilometer, in estafettevorm. Na Appingedam gaan ze via Winschoten en Bad Nieuweschans verder door Duitsland waar Oldenburg de eerste halteplaats is.

In Appingedam arriveerden zeven lopers. Ze stelden zich met hun nationaliteit aan de burgemeester voor. Ze komen uit Moldavië, Servië, Duitsland, Engeland, Nieuw-Zeeland, Rusland en Nederland.

Tijdens een korte ceremonie vertelden ze iets over de Peace Run, waarna ook uit volle borst het Peace Run lied werd gezongen.Burgemeester Pot heette hen hartelijk welkom en roemde hun prestatie. In het Oude Raadhuis werden ze voorgesteld aan Mister Stadsloop Appingedam, Kees Bijmolt, die ze een film over de Stadsloop en eentje over de eerste schaatsmarathon in Appingeam liet zien.

De Peace Run draagt de boodschap uit dat vrede begint in onszelf en dat we allemaal een steentje kunnen bijdragen aan een harmonieuze samenleving, een betere wereld. Dit universele verlangen naar vrede wordt gesymboliseerd door de vredesfakkel die de lopers meedragen. Onder degenen die de Peace Run hebben ondersteund vallen staatshoofden zoals Nelson Mandela en Michaël Gorbachov, religieuze leiders zoals Moeder Teresa en Desmond Tutu, Olympische atleten onder wie Leontien van Moorsel en Carl Lewis en miljoenen anderen die een stap hebben gezet voor vrede. De Peace Run heeft geen politiek, religieus of economisch doel, maar streeft ernaar om mensen samen te brengen in de geest van vrede. Dit jaar dragen de lopers van de Europese Peace Run de vredesfakkel door 49 Europese landen op een route van 24.000 kilometer. Onderweg bezoekt de Peace Run stadhuizen, scholen, sportclubs en maatschappelijke organisaties om de vredesfakkel door te geven en de inspiratie voor vrede te delen.

Meer informatie is te vinden op: www.peacerun.org/nl.